Nico Rosberg nam zondag door een zege in de Grand Prix van Singapore de leiding in de WK-stand over van teamgenoot Lewis Hamilton, maar de Duitser droomt nog niet van zijn eerste wereldtitel.

"Dit was een fantastisch weekend voor mij, maar ik focus me niet op de punten voor het WK. Ik ben zoals altijd gewoon blij met de overwinning", zei Rosberg na zijn tweehonderdste race in de Formule 1.

De coureur van Mercedes heeft door zijn derde zege op rij nu acht punten meer dan regerend wereldkampioen Hamilton. Er zijn nog zes Grands Prix te gaan dit Formule 1-seizoen.

"Nico en Lewis zitten zo dicht bij elkaar dat één slecht weekend genoeg is om je voorsprong te verliezen, zoals nu met Lewis is gebeurd", aldus Mercedes-teambaas Toto Wolff. "Deze strijd zal pas aan het einde van het seizoen beslist worden."

Ricciardo

De 31-jarige Rosberg begon op het Marina Bay Street Circuit van pole position en reed de hele race aan de leiding. In de slotfase werd het nog wel spannend toen nummer twee Daniel Ricciardo op nieuwe superzachte banden snel naderde.

De Australische teamgenoot van Max Verstappen had na zijn pitstop met nog dertien ronden te gaan een achterstand van 23 seconden op de koploper, maar haalde daar per ronde zo'n twee seconden vanaf. Bij het ingaan van de laatste ronde was het verschil nog maar twee seconden, maar Rosberg hield stand.

"Dat was een tof einde", lachte de Duitser. "Mijn team vertelde me na de pitstop van Daniel al dat hij heel dicht achter me zou zitten aan het einde van de race, dus ik moest alles goed doen. Maar mijn banden hielden het net lang genoeg vol en ik wist bij het ingaan van de laatste ronde dat hij me niet meer zou kunnen inhalen."

Wolff was een stuk minder relaxed in de slotfase van de GP. "We pisten bijna in onze broek", stelde de teambaas. "Het was heel close, maar zo zou het ook moeten zijn in de Formule 1."

Hamilton

Hamilton kende in tegenstelling tot zijn teamgenoot een heel lastig weekend, dat hij toch nog met een derde plaats afsloot. "Dit was een moeilijk weekend, maar ik heb er alles aan gedaan. Dit soort weekenden zitten er soms tussen en dat moet je gewoon accepteren."

"Mijn felicitaties gaan naar Nico. Hij heeft het hele weekend fantastisch gereden en verdient de overwinning."

De volgende Grand Prix is over twee weken in Maleisië op het circuit van Sepang.