Max Verstappen keek zaterdag met gemengde gevoelens terug op zijn kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. De Red Bull Racing-coureur werd vierde, maar kende problemen met zijn banden.

Tijdens de kwalificatie beklaagde Verstappen zich over de boordradio al over de temperatuur van de banden, die volgens de 18-jarige Nederlander te koud waren.

"Ik ben toch wel een beetje teleurgesteld. Het ging gewoon niet lekker. Ik heb de hele kwalificatie problemen gehad", uitte Verstappen zijn frustratie voor de camera van Ziggo Sport.

Hij liet zijn renstal tijdens de kwalificatie weten graag warmere banden te willen. "De banden aan de voorkant blokkeerden in het begin, dus dat was niet optimaal. Ik kan zelf wel een beetje naar de temperatuur kijken, maar dat is heel lastig."

Verstappen baalde ervan dat de situatie niet echt verbeterde. "Vooral in Q3 werden de banden kouder en moest ik me wat laten terugzakken. Daarna was ik weer iets te agressief bij het inhalen van de Mercedessen, dus het kwam allemaal even niet goed uit. Het was niet goed genoeg."

Strategie

Met zijn vierde plek kon Verstappen wel tevreden zijn. "Het is goed genoeg, maar dat is niet alleen waar ik naar kijk", aldus de Limburger, die zondag tijdens de race een gooi naar het podium wil doen met een slimme strategie.

"We starten op een andere band, dus ik ben benieuwd", vergeleek hij zijn strijdwijze met die van de concurrentie. "Ik wil zo lang mogelijk door op de supersofts."

De Grand Prix van Singapore begint zondagmiddag om 14.00 uur Nederlandse tijd. De race wordt verreden onder kunstlicht.