Max Verstappen hoopt zaterdag na een goed verlopen eerste trainingsdag voor de Grand Prix van Singapore in de kwalificatie voor pole position te kunnen gaan.

Na een eerste en een derde tijd tijdens de eerste twee vrije trainingen blikt de Limburger optimistisch vooruit.

"Ik denk dat we voor morgen de balans nog kunnen verbeteren, dus ik kijk uit naar morgen. Mercedes is nog steeds erg sterk, maar op deze baan kunnen we wellicht voor de pole position gaan", aldus Verstappen op zijn website.

Hoewel hij zijn eerste plaats in de eerste vrije training in de late sessie niet kon herhalen, is de jonge coureur tevreden na de eerste trainingsdag.

Bij de tweede vrije training moest Verstappen de Mercedes van Nico Rosberg en de Ferrari van Kimi Raikkonen voor zich dulden, maar ten opzichte van de eerste vrije training was hij met 1.44,532 ruim een seconde sneller dan eerder op de dag.

Niet foutloos

Ondanks zijn snelste tijd in de eerste vrije training reed Verstappen niet foutloos. Bij het uitkomen van bocht 21 raakte hij met zijn rechterachterwiel de muur.

Verstappen was in goed gezelschap, want ook Sebastian Vettel en Fernando Alonso gingen op dezelfde plek in de fout. De Red Bull raakte niet beschadigd bij het voorval.

De kwalificatie is zaterdag om 15.00 uur, daarvoor wordt eerst nog de derde vrije training afgewerkt.

Verstappen heeft er naar eigen zeggen 'zin in'. "Ik denk dat dit absoluut onze beste kans is. Na Monaco is dit het beste circuit voor ons", aldus Verstappen.