Ferrari heeft sinds de zege van Sebastian Vettel vorig jaar in de Grand Prix van Singapore geen race meer gewonnen, maar volgens de Duitser wil dat niet zeggen dat het huidige seizoen van zijn team een mislukking is.

"Het is waar dat we tot nu geen geweldig seizoen draaien, maar is het ook niet zo slecht als sommige mensen beweren", aldus Vettel in aanloop naar de GP van Singapore van dit jaar, die zondag verreden wordt op het Marina Bay Street Circuit.

"We kijken zeker kritisch naar onze prestaties, want we hebben niet bereikt wat we wilden bereiken. We wilden Ferrari terugbrengen naar de top, maar jammer genoeg is het gat met Mercedes er nog steeds."

Vettel stond dit jaar tot nu toe zes keer op het podium, maar een overwinning zat er nog niet in. Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg wonnen dertien van de veertien races; Max Verstappen was de beste in de Grand Prix van Spanje.

In de WK-stand voor constructeurs staat Ferrari momenteel derde achter Mercedes en Red Bull Racing en Vettel moet in de individuele stand naast Hamilton en Rosberg ook nog Daniel Ricciardo voor zich dulden.

"We zijn gewoon niet snel genoeg geweest", stelt de viervoudig wereldkampioen. "Maar we werken er hard aan. Of ik er vertrouwen in heb dat we in de toekomst races gaan winnen? Honderd procent."

Weekend

Die kans komt misschien al dit weekend, want de race in Singapore past goed bij de auto van Ferrari en bij Vettel. De Duitser won vier van de laatste vijf races op het Marina Bay Street Circuit. Vorig jaar bleef hij Ricciardo en teamgenoot Kimi Raikkonen voor. Hamilton en Rosberg werden slechts vijfde en zesde.

"Het circuit was vorig jaar heel goed voor ons en we hebben de auto verbeterd, dus het zou wederom goed moeten gaan", kijkt Vettel vooruit.

"Je moet Mercedes nog steeds als de favoriet zien, maar zij hadden het vorig jaar lastig hier. Er is geen garantie dat dat weer het geval is, maar als ze het moeilijk hebben, dan zullen we er zeker gebruik van maken. Natuurlijk mikken we op het hoogste, ik ben hier om te winnen."

De eerste vrije training in Singapore begint vrijdag om 12.00 uur Nederlandse tijd. De race bij kunstlicht start zondag om 14.00 uur.