Max Verstappen hoopt komende zondag bij de Grand Prix van Singapore voor het eerst sinds de zomerstop weer mee te doen om de podiumplekken.

"Singapore zou ons beter moeten liggen. Hoe goed weten we nog niet, maar gezien de vorige jaren is het een van de betere banen voor Red Bull Racing. We kunnen hier hopelijk voor het podium gaan", aldus de 18-jarige Limburger donderdag op Verstappen.nl.

De laatste keer dat Verstappen op het podium eindigde was in juli bij de Grand Prix van Duitsland door als derde te eindigen achter winnaar Lewis Hamilton en teamgenoot Daniel Ricciardo. Voor Verstappen was dat zijn vierde podiumplaats van het seizoen. 

Na de zomerstop wist de jonge Nederlander nog niet mee te doen om een plek bij de eerste drie. Bij de Grand Prix van België op Spa-Francorchamps kampte Verstappen al in de eerste bocht met technische problemen en vorige week op Monza werd hij zevende.

Afslaan

Verstappen hoopt in Singapore weer mee te doen om de bovenste plekken. De Nederlander bewaart goede herinneringen aan het circuit in Azië, waar hij vorig jaar uiteindelijk als achtste over de finish kwam na een fraaie inhaalrace. 

"We proberen dit jaar de auto niet af te laten slaan bij de start", zegt Verstappen lachend over zijn start destijds. "Het hele weekend was vorig jaar verder erg positief. Ondanks dat ik anderhalve ronde achter lag, kwam ik terug tot de achtste plek. Mijn race was erg goed, daar was ik super blij mee."

Verstappen bestempelt het circuit in Singapore als "veeleisend" door het kunstlicht en de vele uitdagende bochten. "Een echt rijderscircuit waar je de limieten moet zien te vinden", aldus de Red Bull-coureur. 

"Bovendien is het fysiek gezien de zwaarste wedstrijd van het jaar. Vooral door de hoge luchtvochtigheid en de vele bochten, waardoor er tijdens een ronde weinig rustmomenten zijn. Maar dat is mooi, daar houd ik van. Het is een van mijn favoriete circuits om te rijden, zeker met een goede auto zoals ik nu heb."