Teambaas Toto Wolff vindt het niet vanzelfsprekend dat Mercedes de Grand Prix van Singapore komend weekend gaat winnen. Nico Rosberg en Lewis Hamilton kunnen tijdens de race flinke concurrentie van Ferrari en Red Bull verwachten.

Rosberg en Hamilton wonnen dit seizoen samen dertien van de veertien Grands Prix.

Alleen in Spanje wist Max Verstappen de hegemonie van het Duitse team te doorbreken, toen Rosberg en Hamilton elkaar al in de eerste ronde van de baan reden.

Toch gaat Wolff niet bij voorbaat uit van een nieuwe overwinning voor een van zijn twee coureurs in Singapore. "We mogen niet de fout maken om te denken dat we favoriet zijn dit weekend."

"Ferrari was vorig jaar erg sterk hier en het circuitontwerp past goed bij de bolides van Red Bull met hun hoge downforce", waarschuwt Wolff maandag op de website van Mercedes.

Oorzaak

Vorig jaar won Sebastian Vettel de Grand Prix van Singapore in zijn Ferrari. Rosberg eindigde als vierde, Hamilton viel uit met een probleem met het vermogen van zijn auto.

"We hebben in het verleden kunnen zien dat een klein probleem grote gevolgen kan hebben in de loop van het weekend. Daarom moeten we alles optimaal voorbereiden voor een goed resultaat."

"Afgelopen jaar is dat niet gelukt", stelt Wolff. "We vermoeden dat we de oorzaak daarvan achterhaald hebben, maar alleen op de baan kan aangetoond worden of onze conclusies juist zijn. We zijn nieuwsgierig om te zien hoe het zal gaan."

De GP van Singapore staat sinds 2008 op de Formule 1-kalender en nog nooit gebeurde het dat één team de eerste en tweede plek voor zich opeiste.

De race op het circuit van Marina Bay is zondag om 14.00 uur Nederlandse tijd. De kwalificatie is zaterdag om 15.00 uur.