Red Bull Racing hoopt volgend seizoen met Max Verstappen een gooi te doen naar de wereldtitel in de Formule 1.

''We denken dat we er volgend jaar klaar voor zijn'', zei topadviseur Helmut Marko donderdag op de website van de Formule 1. Volgens de Oostenrijker heeft Red Bull met Verstappen genoeg kwaliteit in huis.

''Max heeft alle eigenschappen van een toekomstige wereldkampioen en doet alles wat nodig is om dat voor elkaar te krijgen. Het verbaast sommigen dat inhalen en verdedigen daar ook bij hoort'', aldus Marko.

De adviseur van Red Bull doelt daarmee op de kritiek die Verstappen na de Grand Prix van België kreeg vanwege zijn aanvallende rijstijl. Op het circuit van Spa-Francorchamps raakte Verstappen in de clinch met Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen. 

''Als hij een ernstige fout zou hebben gemaakt, hadden de stewards hem wel bestraft", vindt Marko. "Max is nog heel jong, maar weet precies wat hij wil en is niet te verlegen om dat te laten zien. De reacties van de fans spreken in zijn voordeel. Waarschijnlijk is Max momenteel de populairste coureur ter wereld."

Mercedes

Red Bull hevelde Verstappen tijdens dit seizoen over van Toro Rosso, dat als opleidingsteam dient. De 18-jarige Limburger stuntte door zijn eerste race voor Red Bull in Barcelona direct te winnen.

Met 121 punten staat Verstappen zesde in het klassement. Zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo is de nummer drie in het klassement, achter Lewis Hamilton en Nico Rosberg van Mercedes.

''Ons doel is om Mercedes in 2017 serieus uit te dagen'', benadrukt Marko. ''De ontwikkeling van onze motoren gaat de goede kant op. We moeten in 2017 binnen 15 pk van Mercedes zitten. En dat verschil kunnen wij compenseren.''