Red Bull Racing-teambaas Christian Horner denkt dat alle negatieve aandacht voor Max Verstappen na zijn controversiële race op Spa-Francorchamps geen invloed heeft gehad op zijn prestatie zondag in de Grand Prix van Italië.

"Zover ik het kon zien, heeft alle ophef geen enkel effect op hem gehad", aldus Horner tegen Motorsport.com. "Max is mentaal ongelooflijk sterk, net zoals alle andere grote coureurs."

Verstappen eindigde zondag op Monza als zevende. Afgezien van een slechte start reed hij naar eigen zeggen een "goede, cleane race".

In de dagen voor de race in Italië ging het vooral nog over de acties van de 18-jarige Nederlander vorige week in de GP van België, waar hij het met name aan de stok had met Ferrari-coureur Kimi Raikkonen.

Verstappen belandde rondom de Grand Prix op Monza in een verbaal gevecht in de media met oud-coureur Jacques Villeneuve en moest zich vrijdagochtend melden bij wedstrijdleider Charlie Whiting, die hem een 'lichte waarschuwing' gaf en hem vertelde dat hij "soms iets te agressief" is op het circuit.

Heisa

Volgens Horner zorgde de heisa er niet voor dat Verstappen op Monza anders reed dan in andere races. "Hij neemt deze ervaring natuurlijk met zich mee. Max is een jonge vent die nog aan het groeien en aan het leren is."

"Maar zoals iedere 18-jarige kan hij dingen gemakkelijk van zich laten afglijden om zich volledig te kunnen focussen op zijn racen. Hij is wie hij is. Hij pakt gewoon door en zal zich niet aanpassen alleen omdat iemand anders dat tegen hem zegt."

Horner was dan ook tevreden over het optreden van Verstappen op Monza, wat vanwege het belang van het vermogen van de motor in de woorden van de Britse teambaas "het meest uitdagende circuit op de kalender" was voor Red Bull.

"Max heeft een zeer goede race gereden. Hij heeft een paar fantastische inhaalacties laten zien. Vooral die bij Sergio Perez was goed. Dit weekend ging vooral om het beperken van de schade en ik denk dat we dat op optimale wijze hebben gedaan."

Motor

Over twee weken gaat het Formule 1-seizoen verder in Singapore op een circuit dat de auto van Red Bull wel goed moet liggen.

Red Bull-adviseur Helmut Marko maakte zondag bovendien bekend dat Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo in Zuidoost-Azië de beschikking krijgen over een verbeterde Renault-motor.