Max Verstappen kan leven met zijn zevende startplek in de Grand Prix van Italië. De Nederlander weet nog niet precies wat hij zondag tijdens de race kan verwachten.

De Red Bull Racing-coureur eindigde zaterdag bij de kwalificatie op Monza een plaats achter teammaat Daniel Ricciardo. Het gat met de Mercedessen en Ferrari's was vrij groot.

Verstappen wist lange tijd niet wat zijn tijd waard was. "We hadden aan het einde geen radiocommunicatie, dus het was heel lastig. Ik zag het pas toen we op de weegschaal stonden", aldus de 18-jarige Limburger tegen Ziggo Sport.

In Q2 moest Verstappen zijn best doen om niet tot de afvallers te behoren. "Ik moest toen echt mijn eerste tijd verbeteren, anders had ik het niet gehaald. Jammer genoeg hebben we hier niet net als op Spa-Francorchamps het voordeel dat we ons op de zachte band konden kwalificeren."

Desondanks is Verstappen tevreden met zijn kwalificatiesessie op het circuit van Monza. "We mogen niet klagen en ik vind dat we er best wel goed bijzitten. Hoe het in de race zal gaan is even afwachten."

De Grand Prix van Italië begint zondagmiddag om 14.00 uur. In de voorgaande twee jaar ging Hamilton met de zege aan de haal.