Kimi Raikkonen heeft donderdag op de persconferentie in aanloop naar de Grand Prix van Italië benadrukt dat hij op persoonlijk vlak niets tegen Max Verstappen heeft.

De Ferrari-coureur beklaagde zich zondag tijdens en na de Grand Prix van België over de in zijn ogen gevaarlijke rijstijl van Verstappen, die de Fin halverwege de race met enkele manoeuvres achter zich probeerde te houden.

"Het grootste probleem is dat de regels niet altijd op dezelfde manier worden nageleefd. Persoonlijk heb ik niets tegen Max. Hij doet het goed en is snel", aldus Raikkonen donderdag op de persconferentie.

"Hij deed alleen een aantal dingen niet volgens de regels in mijn ogen. Hij remde bijvoorbeeld ineens terwijl we op volle snelheid lagen. Maar dat zal misschien een eindeloze discussie zijn."

Video: Max Verstappen gaat na race tekeer over Raikkonen

Verstappen moest op Spa-Francorchamps mede door een aanvaring met Raikkonen en diens Ferrari-collega Sebastian Vettel in de eerste bocht uiteindelijk genoegen nemen met een elfde plaats.

Naderhand gaf de Limburger van Red Bull Racing aan dat zijn verdedigende acties later in de race deels te maken hadden met de eerdere aanvaring. "Dat getuigde van wraak en dat hoort niet op het circuit thuis", oordeelde Raikkonen.

Vettel

Raikkonen bood aan teammaat Vettel zijn excuses aan voor de clash in de eerste bocht. Vettel hield zich enigszins op de vlakte over het voorval.

"Ik heb er niet zo veel over te zeggen. De ruimte die ik Kimi gaf was niet zo groot dat er drie auto's tegelijk door de bocht konden. Als ik het nog een keer zou doen, zou ik misschien iets meer ruimte geven."

McLaren-coureur Fernando Alonso koos de kant van Verstappen. "Volgens mij is er een regel dat je niet van je lijn mag wijken in de remzones of als er een auto naast je rijdt. Je mag dus alleen een manoeuvre maken als er een auto achter je rijdt", legde hij uit over de aanvaring tussen Verstappen en Raikkonen halverwege de race.

"In mijn ogen reed Kimi niet naast Max. De beweging van Max was vrij laat, maar misschien had hij niet in de gaten waar Kimi zich bevond. Kimi reed achter hem, dus de regel werd nageleefd."

De Grand Prix van Italië staat zondag om 14.00 uur op het programma. Op vrijdag zijn de eerste twee vrije trainingen, waarna op zaterdag de derde vrije training en de kwalificatie volgen.