Volgens Kimi Raikkonen zal Max Verstappen binnenkort een zware crash veroorzaken als de jonge Nederlander zijn rijstijl niet aanpast.

Raikkonen liet zondag tijdens en na de Grand Prix van België duidelijk blijken dat hij niet blij was met de Nederlander. De woede van de Fin richtte zich vooral op de manier waarop Verstappen halverwege de race zijn positie verdedigde op het lange rechte stuk van Kemmel.

"Als ik niet had geremd, dan hadden we een heel groot ongeluk gehad", aldus Raikkonen na zijn negende plaats op het circuit van Spa-Francorchamps tegen Autosport.com. "Ik weet zeker dat zo'n ongeluk snel zal gebeuren als dit niet verandert."

De coureur van Ferrari verbaasde zich over het feit dat Verstappen niet gestraft werd door de stewards. "Dit zou niet moeten gebeuren op volle snelheid, maar om welke reden dan ook vonden de stewards het oké."

"Misschien moet er een ongeluk plaatsvinden voordat alles duidelijk wordt voor iedereen. Ik hoop het niet, want dat zou wel eens slecht kunnen aflopen voor iemand, en dat wil niemand zien gebeuren. Het is prima om te knokken op het circuit, maar dit zou niet moeten mogen."

Vettel

Sebastian Vettel, die in de eerste bocht terechtkwam in een clash tussen zijn teamgenoot Raikkonen en Verstappen, koos zijn woorden wat voorzichtiger, maar leverde ook kritiek op de Limburger.

"Ik mag Max, maar bepaalde manoeuvres van hem, vooral bij het aanremmen, zijn niet correct. Dat heb ik ook al meegemaakt terwijl ik met hem aan het racen was", stelde de Duitser. "Dat kwartje moet waarschijnlijk gaan vallen bij hem, iets wat hij moet gaan begrijpen."

"Maar ik ben er geen fan van om mensen te straffen, dat is niet de manier om iemand iets te leren. De beste manier is door met elkaar te praten in plaats van een groot verhaal ervan te maken in de media."

Leugen

Verstappen, die als elfde finishte in zijn thuisrace, maakte na de GP van België duidelijk dat hij geen boodschap heeft aan de mening van Raikkonen, die tijdens de race via de boordradio al zijn onvrede kenbaar maakte.

"Wat Raikkonen zegt is een leugen", stelde Verstappen bij Ziggo Sport. "Ik verdedigde mijn positie, als iemand dat niet leuk vindt, dan is dat zijn probleem."