Max Verstappen is zaterdag niet in actie gekomen bij de derde vrije training voor de Grand Prix van België. Een sensor in de versnellingsbak werkte niet naar behoren.

Gedurende de hele vrije training werd er gesleuteld aan de bolide van de Red Bull-coureur, die tot teleurstelling van de Nederlandse fans het circuit van Spa-Francorchamps niet meer betrad.

De versnellingsbak hoefde echter niet vervangen te worden door de monteurs van Red Bull, waardoor Verstappen om 14.00 uur gewoon kon starten in de kwalificatie.

De snelste tijd werd gereden door Kimi Raikkonen van Ferrari, die een tijd van 1,47.974 neerzette. Red Bulls Daniel Ricciardo eindigde als tweede (1,48.189), nipt voor Sebastian Vettel van Ferrari. Hij reed zijn snelste ronde in 1,48.297.

Leider in het WK-klassement Lewis Hamilton eindigde als vijfde (1,48.635). De gridstraf van de Brit is opgelopen tot 55 plaatsen, omdat hij een aantal onderdelen in zijn auto heeft laten vervangen.

Ook bij deze training testte Mercedes verscheidene motoren. Hamilton start daarom zondag als laatste bij de Grand Prix.

Snelste

Verstappen eindigde vrijdag bij de eerste vrije training op de zevende plek. In de middagsessie was de Limburger tot genoegen van de massaal aanwezige Nederlandse fans de snelste. Hij reed zijn snelste ronde in 1.48,085.

Zondag om 14.00 uur gaat de Grand Prix van België van start.