Max Verstappen heeft vrijdag de tweede training voor de Grand Prix van België als snelste afgesloten.

De 18-jarige coureur van Red Bull Racing kwam op het circuit van Spa-Francorchamps tot een snelste ronde van 1.48,085 en stelde het massaal aanwezige Nederlandse publiek daarmee niet bepaald teleur.

Stalgenoot Daniel Ricciardo sloot de tweede vrije training als tweede af. De Australiër moest 0,256 seconden toegeven op Verstappen.

Beide coureurs van Mercedes deden het rustig aan in de middagsessie. Nico Rosberg klokte de zesde tijd, Lewis Hamilton was zelfs pas dertiende.

De Brit krijgt hoe dan ook een zwaar weekend, want hij moet zondag achteraan beginnen. Hamilton heeft een gridstraf van liefst dertig plaatsen gekregen omdat hij een aantal onderdelen in zijn auto heeft laten vervangen.

Snelheid

Verstappen was te spreken over de snelheid in zijn bolide. "Die was vandaag geweldig, beter dan verwacht. Ik ben erg blij met de eerste plaats in de tweede vrije training", zei hij op Verstappen.nl. "Maar het is pas vrijdag en geen kwalificatie of race. We moeten blijven werken om ons te blijven verbeteren."

Volgens de coureur was het lastig zoeken naar de juiste afstelling. "Uiteindelijk pakte de laatste wijziging in de setup goed uit. Het zal het moeilijkste worden om goed met de banden om te gaan, dat zal doorslaggevend worden. De korte runs, maar ook de lange runs gingen erg goed. Het ging lekker vandaag."

Ochtendsessie

Verstappen was in de ochtend tot een zevende plaats gekomen. De Limburger zette toen een tijd van 1.49,865 neer en was daarmee net wat minder snel dan Ricciardo (1.49,782).

Rosberg reed in zijn Mercedes de snelste ronde. De Duitser kwam tot een tijd van 1.48,348 en bleef zijn teamgenoot Lewis Hamilton ruim 0,7 seconden voor.