Max Verstappen zal tijdens de Grand Prix van België gesteund worden door een groot aantal Nederlandse fans. Tot nu toe kochten ruim 70.000 mensen een kaartje voor de race op het circuit van Spa-Francorchamps.

Verwacht wordt dat onder hen ongeveer 50.000 Nederlandse toeschouwers zijn. Het Nederlandse reisbureau Sportstadion laat weten circa 30.000 kaartjes te hebben verkocht.

Organisator André Maes van de Belgische Grand Prix is blij met de hoeveelheid publiek. "Deze aantallen heb ik niet meer gezien sinds 2002. Nu zijn er al 70.000 kaarten verkocht. En dan heb ik het over driedaagse tickets", zegt hij in de krant La Derniere Heure.

Met de kaartverkoop bij de loketten hoopt Spa-Francorchamps zondag in totaal 75.000 racefans te verwelkomen. "Daar zijn we erg gelukkig mee. Bedankt Max Verstappen!", aldus Maes.

Goed weekend

Via Verstappen.nl gaf de Red Bull-coureur maandag al aan uit te kijken naar de race van zondag. "Kijkend naar Spa zou dat een mooi weekend moeten worden, met veel Belgische en Nederlandse fans."

"Ze reizen af naar een van de bekendste circuits op de kalender en voor de coureurs een van de favoriete. Vorig jaar had ik er een erg goed weekend, dus hopelijk kunnen we er dit jaar zelfs nog beter scoren", besloot Verstappen. 

Voor Verstappen wordt het de tweede keer op het Belgische circuit in de Formule 1. Vorig jaar werd de 18-jarige Nederlander, toen nog in dienst van Toro Rosso, achtste. Hij begon vanaf de achttiende plaats na een gridpenalty.