Formule 1

Alonso vindt dat Formule 1 voorbeeld moet nemen aan voetbal

Fernando Alonso vindt dat de Formule 1 een voorbeeld moet nemen aan voetbal als het aankomt op reglementsveranderingen.

"Het is een probleem. Soms willen we dingen verbeteren die al behoorlijk goed op orde zijn", begint de 35-jarige Spanjaard van McLaren tegenover onder meer Motorsport.com.

"Kijk naar voetbal, hoeveel wedstrijden eindigen er in 0-0? Dat zijn vaak heel saaie wedstrijden, maar ze gaan niet opeens het strafschopgebied aanpassen, of twee doelmannen introduceren, of juist geen doelman meer. Er wordt niet elke week iets veranderd. Want dat hoort bij de sport." 

"We hebben een fantastisch tijdperk met de V10- en de V8-motoren achter de rug. Soms moest de veiligheid verbeterd worden en werden er maatregelen getroffen om dat te doen. Maar we lijken altijd enthousiaster over dat wat we een paar jaar geleden hadden."

Weemoed

Alonso denkt weleens met weemoed terug aan de regelgeving die er halverwege de jaren 2000 was in de koningsklasse van de autosport.

"Ik houd nog altijd van de auto's, ik houd nog altijd van de sport, en ik vind het nog altijd leuk om hier te zijn. Maar om eerlijk te zijn is de spanning, de show, de laatste jaren afgenomen, sinds de komst van de turbomotoren", aldus de tweevoudig wereldkampioen.

"Te beginnen bij het geluid, de rondetijden, het sparen van de brandstof, het sparen van de banden. Het is niet zo krachtig of spannend als de auto's uit 2003 of 2004 met de V10-motoren."

Lees meer over:
Tip de redactie