Formule 1

Kvyat genoot lang niet van Formule 1 na wissel met Verstappen

Toro Rosso-coureur Daniil Kvyat had even geen zin meer in de Formule 1 toen hij in mei gedwongen werd om van stoeltje te wisselen met Max Verstappen.

"Ik kon door die wissel lang niet meer genieten van de sport", zegt Kvyat maandag tegen Autosport.com. "Nu moet ik het plezier weer terug zien te krijgen."

De 22-jarige Rus begon het seizoen bij Red Bull Racing, maar na zijn thuisrace in Sochi, de vierde Grand Prix van het huidige Formule 1-seizoen, moest hij zijn plaats afstaan aan de vier jaar jongere Verstappen.

Kvyat nam het stoeltje van de Nederlander bij satellietteam Toro Rosso over, maar hij heeft met twee punten in acht races voor de Italiaanse renstal nog geen indruk kunnen maken.

"Red Bull heeft een heel sterke coureur van mij gemaakt, maar op dit moment ben ik niet zo sterk door alles wat er gebeurd is de afgelopen maanden."

"Dat is geen excuus, alle gebeurtenissen zouden me juist sterker moeten maken. Maar natuurlijk heb ik veel nagedacht over de hele situatie en is het niet makkelijk. Het is een onderbroken seizoen. Ik heb twee uitdagingen in één jaar gehad."

Contract

Kvyat heeft nog geen deal met Toro Rosso voor volgend seizoen, maar teambaas Franz Tost heeft al wel aangegeven dat hij de Rus wil behouden.

De coureur zelf is nog vooral bezig met het huidige seizoen, dat op 28 augustus verdergaat met de Grand Prix van België.

"Ik ben aan het knokken", stelt Kvyat, de nummer veertien in de WK-stand. "En ik hoop dat er betere momenten aan zitten te komen."

Lees meer over:
Tip de redactie