Red Bull Racing van Max Verstappen wil zich in de laatste negen races van het Formule 1-seizoen richten op Mercedes en niet meer achterom kijken naar Ferrari.

"Ons doel is om het gat met Mercedes verder te gaan dichten", aldus Red Bull-teambaas Christian Horner in gesprek met Autosport.com. "Je moet altijd voor in plaats van achter je kijken."

Daniel Ricciardo en zijn teamgenoot Verstappen eindigden eind juli als tweede en derde in de Grand Prix van Duitsland, waardoor Red Bull Racing ten koste van Ferrari steeg naar de tweede plaats in de WK-stand voor constructeurs. Het verschil tussen de twee teams is zestien punten.

Mercedes gaat ruim aan de leiding met 159 punten meer dan Red Bull, maar in de laatste vier races pakten Verstappen en Ricciardo 116 punten tegenover 157 voor het Mercedes-duo Lewis Hamilton en Nico Rosberg.

"We hebben geweldige resultaten neergezet in Oostenrijk, Groot-Brittannië, Hongarije en Duitsland", zegt Horner.

"Dat zijn vier heel verschillende circuits, dus dat is een goed teken voor het tweede deel van het seizoen. Er staan nog wat races op de kalender die hopelijk gunstig zijn voor ons."

Progressie

Horner denkt dat zijn team en motorenleverancier Renault nog wel wat ruimte hebben om progressie te boeken na de zomerstop.

"Er zitten nog wat positieve zaken in de planning, die er hopelijk voor kunnen zorgen dat we nog dichter bij Mercedes kunnen komen.

Het Formule 1-seizoen gaat op 28 augustus verder met de Grand Prix van België.