Technisch directeur Paddy Lowe van Mercedes vindt het alleen maar goed dat Red Bull Racing zijn renstal in de laatste Grands Prix dichter op de hielen zit dan in de voorbije seizoenen.

Zondag stonden Daniel Ricciardo (tweede) en Max Verstappen (derde) op het podium bij de Grand Prix van Duitsland. Mercedes-coureur Lewis Hamilton won, maar teammaat Nico Rosberg moest het doen met plaats vier.

"In de laatste twee jaar waren er veel races waarbij we ondanks wat problemen nog voldoende snelheid hadden om te winnen. Nu is dat anders", zegt Lowe tegen Motorsport.com.

"Respect voor Red Bull, ze hebben het goed gedaan. Ik denk dat het goed nieuws is voor de Formule 1 dat het verschil kleiner is dan in 2014 en 2015."

Volgens Lowe leidt de kleinere marge wel tot enige vraagtekens bij Mercedes. "Het verschil in snelheid tussen ons en Red Bull was in Duitsland niet zo groot als eerder in Hongarije. Gezien de circuits had het eerder andersom moeten zijn. Er zijn dus veel dingen die we niet begrijpen."

Zomerperiode

Het stemt Lowe tevreden dat Mercedes met de winst van Hamilton op de Hockenheimring de zomerperiode in is gegaan.

"Het is tot dusver geen seizoen met alleen maar eerste en tweede plaatsen, maar we winnen nog steeds veel. Behalve die ene race dan", doelt hij op de door Verstappen gewonnen Grand Prix van Spanje in mei.

"In 2014 en 2015 wonnen we niet zo veel races als nu in het eerste deel van het seizoen. Mentaal gezien is het goed om met een zege de zomer in te gaan. Voor het hele team, omdat je dan niet het gevoel hebt dat er een eventuele crisis kan uitbreken."

Het Formule 1-seizoen gaat op zondag 28 augustus verder met de Grand Prix van België. In de strijd om de wereldtitel leidt Hamilton met 217 punten. Mercedes-collega Rosberg volgt met 198 punten en Ricciardo is de nummer drie (133 punten).