Formule 1

Verstappen tevreden na 'prima' kwalificatie in Hockenheim

Max Verstappen kwam zaterdag op het circuit van Hockenheim tot de vierde tijd en dat stemde de coureur van Red Bull Racing tevreden.

Op het circuit in Duitsland hoefde Verstappen met een tijd van 1.14,834 alleen Nico Rosberg, Lewis Hamilton (beiden Mercedes) en teammaat Daniel Ricciardo voor zich te dulden.

"Ik mag niet klagen. Ik bouwde mijn kwalificatie goed op, maar het was wel moeilijk om grip te krijgen. Ik sta maar een tiende achter Ricciardo en voor de eerste keer dat ik hier rijd sta ik op de tweede startrij, dus dat is prima", aldus Verstappen tegen Ziggo Sport.

Verstappen was wel kritisch op zijn derde sector in de kwalificatie. "Bij alle runs tot nu toe waren sector één en twee minder. Bij de kwalificatie waren die een stuk beter en ging sector drie wat minder, maar over het algemeen had ik een redelijk goede balans", aldus de jonge Limburger.

Bocht zes

De Red Bull-coureur denkt niet dat hij zondag direct bij de start al kan opschuiven. "Het probleem is bocht één, dus het is even afwachten. Ik denk dat er meer kans is in bocht zes."

De Grand Prix van Duitsland begint zondagmiddag om 14.00 uur in Hockenheim.

Lees meer over:
Tip de redactie