Formule 1

'Betreurenswaardig dat Hamilton FIA benaderde in Hongarije'

Technisch directeur Paddy Lowe van Mercedes vindt het betreurenswaardig dat Lewis Hamilton vorige week naar de raceleiding stapte om opheldering te vragen over de snelste kwalificatietijd van Nico Rosberg voor de Grand Prix van Hongarije.

Hamilton benaderde FIA-directeur Charlie Whiting met de vraag hoe het mogelijk was dat zijn Duitse teamgenoot pole position afdwong terwijl er met de gele vlag was gezwaaid op de Hungaroring.

De Britse leider in het WK-klassement deed dat echter zonder medeweten van Mercedes. "Ik vind dat spijtig", reageert Lowe in gesprek met Autosport.com. "Hij had advies bij ons in moeten winnen en wij hadden dan eventueel naar Charlie kunnen gaan."

Lowe ziet er echter geen kwaad in dat Hamilton om opheldering vroeg bij de raceleiding en beschouwt het dan ook slechts als een "verkeerde inschatting" van de drievoudig wereldkampioen van Mercedes.

Voordeel

De technisch directeur van de oppermachtige renstal gelooft in de goede bedoelingen van Hamilton en verwijst de geruchten dat de Brit een onderzoek naar de eerste startpositie van zijn teamgenoot wilde naar het rijk der fabelen.

"Wat ik heb begrepen is dat hij niet wilde dat de pole position van Nico herzien werd, maar dat hij wilde weten wat hij kan doen om deze situatie in de toekomst ook in zijn eigen voordeel te gebruiken."

Hoewel hij als tweede moest beginnen op de Hungaroring schreef Hamilton de Hongaarse Grand Prix op zijn naam, waardoor hij en passant de leiding in het WK-klassement overnam van Rosberg.

Lees meer over:
Tip de redactie