Vierde tijd voor Verstappen in tweede vrije training GP Duitsland

Max Verstappen heeft vrijdag bij de tweede vrije training voor de Grand Prix van Duitsland de vierde tijd neergezet. Nico Rosberg pakte net als bij de eerste oefensessie de snelste tijd.

Verstappen, die veertig ronden reed, klokte 's middags een tijd van 1.16,456.

Weer eindigden de 'Silver Arrows' van Mercedes op plek één en twee. Rosberg noteerde een tijd van 1.15,614, iets sneller dan WK-leider en wereldkampioen Lewis Hamilton (1.16,008).

Sebastian Vettel klokte in zijn Ferrari de derde tijd (1.16,208), terwijl Verstappen zijn teamgenoot Daniel Ricciardo (1.16,490) aftroefde. Kimi Raikkonen, de Fin die de 18-jarige Limburger van Red Bull Racing bekritiseerde om zijn verdedigende acties in Hongarije, eindigde als zesde (1.16,512).

"Het was een goede dag, we hebben veel kunnen testen", zei Verstappen op zijn eigen website. "De lange runs zagen er goed uit, hoewel de banden het hier wel zwaar te verduren hebben. De voorwielen blokkeerden redelijk vaak, hopelijk kunnen we daar morgen nog wat aan doen."

"We hebben heel veel geluk nodig om te winnen zondag", is Verstappen van mening. "Het gevecht met Ferrari wordt interessant."

Training

Vrijdagochtend zette Verstappen de vijfde tijd neer bij de eerste vrije training. Ook toen was Rosberg de snelste.

De trainingen waren pas de eerste meters van Verstappen op Hockenheim, omdat het circuit vorig jaar niet op de Formule 1-kalender stond.

Zaterdag volgt de derde vrije training en de kwalificatie, waarna de race zondag om 14.00 uur van start gaat.

Tip de redactie