Formule 1

Verstappen trekt zich niets aan van kritiek op verdedigende acties

Max Verstappen kan het weinig schelen dat er aan de vooravond van de Grand Prix van Duitsland nog altijd kritiek op hem is vanwege zijn verdedigende acties vorige week in Hongarije.

"Je probeert je nu eenmaal altijd zo goed mogelijk te positioneren op de baan, zowel aanvallend als verdedigend. Dat gebeurt instinctief. Ik heb niets verkeerd gedaan, anders hadden de stewards me wel bestraft", aldus Verstappen vrijdag in De Telegraaf.

Donderdag kondigde Sergio Perez van Force India aan dat hij bij de rijdersbriefing wilde praten over de manier waarop Verstappen in Boedapest zijn vijfde plaats verdedigde ten opzichte van Kimi Raikkonen van Ferrari. De Nederlander van Red Bull week twee keer van zijn lijn af.

Verstappen vindt echter dat zijn manier van rijden alleen maar goed is voor de Formule 1. "Het mag best wat brutaler. Alsof mannen als Ayrton Senna en Alain Prost het ook niet deden." 

"Bovendien denk ik dat de fans dit soort acties alleen maar mooi vinden om te zien. Die zitten in ieder geval niet te wachten op coureurs die elkaar braaf voorbij laten."

Constructeurskampioenschap

Voor Verstappen was het extra belangrijk dat hij Raikkonen voor bleef op de Hungaroring omdat het verschil in het constructeurskampioenschap tussen Ferrari (tweede met 223 punten) en Red Bull (222 punten) klein is.

"En dan is het niet zo dat je onderweg je hand uitsteekt, zo van: kom er maar langs. Het is belangrijk voor Ferrari te eindigen. Dat levert extra geld op om weer in de nieuwe auto te investeren."

Verstappen komt vrijdag weer in actie. Hij rijdt dan de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Duitsland. De race op Hockenheim begint zondag om 14.00 uur.

Lees meer over:
Tip de redactie