Kimi Raikkonen heeft na afloop van de Grand Prix van Hongarije kritiek geuit over het verdedigende werk van Max Verstappen. De Finse coureur van Ferrari vindt dat de 18-jarige Limburger van Red Bull Racing te ver is gegaan.

"Ik heb coureurs voor veel minder gestraft zien worden, maar het is niet mijn beslissing", zei Raikkonen tegen Formula1.com.

De 31-jarige Fin reed in de slotfase op supersofts zijn achterstand op Verstappen snel dicht. Toen hij de Nederlander voorbij wilde, raakten de bolides elkaar waarbij de voorvleugel van Raikkonen schade opliep. 

"Ik ben teleurgesteld dat ik niet langs hem kon. De bolide deed het goed, ik behaalde een goede snelheid maar het was niet het makkelijkste punt op het circuit om te passeren," aldus Raikkonen.

Verstappen verdedigde zijn vijfde positie in het vervolg en liet Raikkonen ondanks meerdere pogingen niet passeren. Dat leidde tot onvrede bij de oud-wereldkampioen, die vond dat zijn opponent te ver ging. Raikkonen uitte zijn woede via de teamradio. De wedstrijdleiding besloot niet in te grijpen.

Vettel

Raikkonen kreeg bijval van ploeggenoot Sebastian Vettel over de kritiek op Verstappen. "Wat de auto voor Raikkonen deed, was niet eerlijk."

Verstappen was zich achteraf van geen kwaad bewust. "Het zou vreemd zijn als ik gestraft zou worden."

De race op de Hungaroring werd gewonnen door Lewis Hamilton. De Brit neemt daardoor de leiding in de WK-stand over van zijn Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg.

Volgende week staat de volgende race op het programma. Op het circuit van Hockenheim wordt de Grand Prix van Duitsland verreden.