Lewis Hamilton is bijgedraaid in zijn mening over de Halo-cockpit waarmee regelmatig wordt getest in de Formule 1. De deels gesloten cockpit wordt in de toekomst wellicht ingevoerd.

De Britse wereldkampioen van Mercedes sprak zich altijd fel uit tegen een eventuele aanpassing van de auto's in de koningsklasse van de autosport, maar ziet inmiddels het belang ervan in.

De FIA liet vrijdag in een presentatie aan alle coureurs ongevallen uit het verleden zien die minder erg waren afgelopen met een Halo-cockpit. De veiligheid zou door de aanpassing met zeventien procent toenemen.

"Ik heb heel aandachtig gekeken en geluisterd naar de prestatie die we kregen. Ik neem veiligheid heel, heel serieus", aldus Hamilton, die het Halo-concept in maart van dit jaar nog de 'lelijkste Formule 1-aanpassing ooit' noemde, tegen Motorsport.com.

"We kunnen niet om het feit heen dat het onze veiligheid bevordert. Hier moeten we mee verder. Op den duur moet de cockpit misschien wel helemaal gesloten worden, want dan is de veiligheid honderd procent."

Vreselijk

Hoewel de 31-jarige Hamilton nu voorstander is van een Halo-cockpit, wordt de Brit nog steeds niet warm van het ontwerp. "Het zal er vreselijk uitzien. Maar je kunt er niet omheen als de kans op een goede afloop bij een ongeluk met zeventien procent toeneemt."

"We zullen naar vernieuwing moeten blijven kijken. Ik heb nog niet met het Halo-ontwerp gereden, dus ik kan me alleen baseren op wat ik bij anderen heb gezien. Het ziet er niet uit alsof het op een Formule 1-auto hoort."

Hamilton start zondag als tweede in de Grand Prix van Hongarije. Mercedes-teammaat Nico Rosberg vertrekt op de Hungaroring vanaf pole position. Max Verstappen staat bij de start op de vierde plek.