Max Verstappen was zaterdag verre van tevreden na zijn vierde plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije.

"Dit is een beetje jammer. Ik had voor de tweede plaats willen vechten", aldus Verstappen op Hungaroring tegen Ziggo Sport.

Eerder op zaterdag maakte de 18-jarige Nederlander van Red Bull nog een uitstekende indruk door de tweede tijd neer te zetten in de derde vrije training. Tijdens de chaotische kwalificatie, die vanwege regen en crashes meerdere keren werd onderbroken, ging het minder goed.

"Het was een lastige kwalificatie vanwege het opdrogende circuit", vervolgde Verstappen, die in de laatste seconden nog een poging deed zijn tijd te verbeteren. Hij kwam echter twee seconden te laat binnen en bovendien was er een gele vlag omdat Fernando Alonso spinde in zijn McLaren.

"Helaas redde ik het net niet, maar uiteindelijk maakte het dus niet uit. Het is niet anders. Morgen is pas de race en dan worden de punten verdeeld."

Rosberg

Nico Rosberg zal zondag van pole position vertrekken. De Duitser (1.19,965) was ruim een halve seconde sneller dan Verstappen (1.20,557). Lewis Hamilton (1.20,108) start als tweede en Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo als derde.

De race start zondag om 14.00 uur. Verstappen eindigde vorig jaar, toen hij nog voor Toro Rosso reed, als vierde. Hij hoopt ditmaal op het podium.