Max Verstappen gaat zondag bij de Grand Prix van Hongarije als vierde van start. Nico Rosberg pakte tijdens de kwalificatie op de Hungaroring pole position.

Verstappen klokte zaterdag tijdens de laatste kwalificatiesessie een tijd van 1.20,557. De Nederlander was ruim een halve seconde langzamer dan Rosberg, die in 1.19,965 de pole pakte. Lewis Hamilton start zondag als tweede.

Daniel Ricciardo, de teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, noteerde de derde tijd op de Hungaroring.

Verstappen zette tijdens het tweede deel van de kwalificatie nog de snelste tijd neer met 1.22,660.

Chaotisch

De kwalificatie kende met name in het begin een chaotisch verloop. Vanwege de regen begon de kwalificatie al twintig minuten later en de eerste sessie werd maar liefst vier keer stilgelegd. Eerst vanwege hevige regenval en daarna crashten achtereenvolgens Marcus Ericsson, Felipe Massa en Rio Haryanto. De eerste kwalificatiesessie duurde daardoor in totaal ongeveer een uur.

In de rest van de kwalificatie viel er geen regen meer en droogde de baan snel op. Tijdens Q3 konden de coureurs weer op de normale banden rijden. Verstappen wist echter niet in de buurt te komen van de snelste tijden.

Vlak voor het einde van de kwalificatie spinde Fernando Alonso nog. Hij hield diverse coureurs op, maar desondanks wist Rosberg nog de tijd van Hamilton te verbeteren. 

De race start zondag om 14.00 uur. Verstappen eindigde vorig jaar, toen hij nog voor Toro Rosso reed, als vierde.