Max Verstappen heeft zaterdag de tweede tijd geklokt tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Hongarije. De snelste tijd was van Nico Rosberg, die slechts 0,002 seconde sneller was dan de Nederlander.

De Duitser van Mercedes reed 1.20.261 en Verstappen klokte 1.20,263. Daniel Ricciardo, teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, zette de derde tijd neer 1.20,726. Lewis Hamilton (Mercedes) volgde met 1.20,769. 

Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel (beiden Ferrari) klokte de vijfde en zesde tijd.

Vrijdag reed de 18-jarige Verstappen nog de zesde tijd in de eerste vrije training. Later op de dag was hij bij de tweede training goed voor de vierde tijd. Hamilton, die in de WK-stand een punt achter staat op koploper Rosberg, crashte tijdens de tweede vrije training.

Podiumplaats

De kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije is zaterdagmiddag om 14.20 uur begonnen. Vanwege de regen was de start twintig minuten uitgesteld. De race start zondag om 14.00 uur. 

Verstappen eindigde vorig jaar, toen hij nog voor Toro Rosso reed, als vierde. Zijn doelstelling dit weekend is een plek op het podium.