Max Verstappen heeft vrijdag de vierde tijd geklokt tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Hongarije.

De 18-jarige Nederlander van Red Bull Racing reed zijn snelste ronde op de Hungaroring in 1.21,770.

Nico Rosberg van Mercedes was met 1.20,435 opnieuw de snelste, voor Daniel Ricciardo. De Australiër was met 1.21,030 zeven tienden sneller dan teamgenoot Verstappen. Sebastian Vettel (Ferrari) noteerde de derde tijd (1.21,348).

In tegenstelling tot in de eerste oefensessie reden behalve Mercedes ook Ferrari en Red Bull op extra zachte banden.

"Ik ben redelijk tevreden na de eerste dag", aldus Verstappen op zijn eigen site. "We hebben het rustig opgebouwd en vooral de lange runs gingen heel goed. De balans van de auto en de banden voelden goed aan."

"In de korte runs kan het nog wat beter, maar ik heb er vertrouwen in dat we dat voor elkaar krijgen. We zitten niet ver achter Mercedes en we vechten met Ferrari. We zijn hard aan het werken om het gat met Mercedes te dichten. Een tweede startrij moet morgen hopelijk mogelijk zijn."

Hamilton

Lewis Hamilton crashte tijdens de tweede vrije training. De Brit van Mercedes schoot van de baan en gleed met zijn zijkant tegen de muur. De sessie werd meteen stilgelegd en de wand werd hersteld.

Hamilton kon vervolgens terugrijden naar de pitstraat, waar zijn auto gerepareerd moest worden. De training, die door de crash tien minuten stil lag, was wel voorbij voor de regerend wereldkampioen.

Eerder op vrijdag zette Hamilton nog de snelste tijd (1.21,347) neer tijdens de eerste vrije training op de Hungaroring. Zijn teamgenoot Rosberg, leider in de WK-stand, kwam tot de tweede tijd (1.21,584). Verstappen klokte toen de zesde tijd. De Limburger reed zijn snelste ronde in 1.23,457.

Podiumplek

Vorig jaar werd Verstappen, die toen nog in dienst reed van Toro Rosso, vierde in Hongarije. Dit jaar mikt hij op een podiumplek. Het vrij smalle circuit zou door zijn vele bochten gunstig zijn voor de wagen van Red Bull.

Het circuit heeft echter een nieuwe asfaltlaag gekregen en daarmee lijkt vooral Mercedes zijn voordeel te doen.