Max Verstappen heeft vrijdag de zesde tijd geklokt bij de eerste vrije training voor de Grand Prix van Hongarije. De Nederlander van Red Bull reed zijn snelste ronde in 1.23,457.

Lewis Hamilton van Mercedes was de snelste op de Hungaroring in 1.21,347. Nico Rosberg, leider in de WK-stand, kwam tot de tweede tijd (1.21,584).

Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen klokten respectievelijk de derde en de vierde tijd. Ook teamgenoot Daniel Ricciardo was met de vijfde tijd (1.23,174) sneller dan Verstappen.

Het relatief grote verschil tussen Mercedes en de rest werd mede veroorzaakt doordat Hamilton en Rosberg op zachtere banden reden dan de concurrentie.

Vrijdagmiddag om 14.00 uur begint de tweede vrije training. Zaterdag volgt de derde vrije training en de kwalificatie, waarna de race zondag om 14.00 uur van start gaat.

Podiumplek

Vorig jaar werd Verstappen, die toen nog in dienst reed van Torro Rosso, vierde in Hongarije. Dit jaar mikt hij op een podiumplek. Het vrij smalle circuit zou door zijn vele bochten gunstig zijn voor de wagen van Red Bull.

Het circuit heeft echter een nieuwe asfaltlaag gekregen en daarmee lijkt vooral Mercedes zijn voordeel te doen.