Formule 1

Verstappen begrijpt dat Hamilton en Rosberg geen teamorders krijgen

Max Verstappen snapt de beslissing van Mercedes om coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg geen teamorders op te leggen.

De twee kemphanen in de strijd om de WK-titel hadden donderdag een gesprek met teambazen Toto Wolff en Paddy Lowe, nadat Rosberg en Hamilton zondag bij de Grand Prix van Oostenrijk tegen elkaar knalden.

Mercedes besliste vervolgens dat het duo gewoon tegen elkaar mag blijven racen. "Teamgenoten moeten elkaar respecteren en elkaar zeker niet van de baan rammen, maar teamorders zijn voor Mercedes niet nodig", zegt Verstappen vrijdag tegen De Telegraaf.

"Lewis en Nico vechten voor het wereldkampioenschap. Daar moet een team niet over beslissen. Je kunt niet van de nummer twee in de WK-stand verlangen dat hij het rustig aan gaat doen."

Permitteren

De 18-jarige coureur van Red Bull Racing vindt dat Mercedes daarnaast in een goede positie zit. "Ze staan een straatlengte voor in het constructeurskampioenschap. Men kan zich dus af en toe iets permitteren."

Verstappen merkt wel dat er spanning heerst tussen Hamilton en Rosberg. "Het zal er niet beter op worden, maar dat is niet mijn probleem."

Rosberg, die tot dusver vijf Grands Prix won, leidt met 153 punten in de strijd om het wereldkampioenschap. Hamilton (drie zeges) zit hem op de hielen met 142 punten. Verstappen is met 72 punten de nummer zes.

Tip de redactie