Red Bull-teambaas Christian Horner is lovend over Max Verstappen, nadat de Nederlander zondag bij de Grand Prix van Oostenrijk naar de tweede plaats reed.

"Verstappen en ook Daniel Ricciardo hebben extreem goed werk geleverd waardoor zij dit mogelijk hebben gemaakt", zegt Horner tegen Motorsport.com.

De 42-jarige baas van de Oostenrijkse renstal zag de Australiër Ricciardo als vijfde eindigen op de Red Bull Ring, terwijl Verstappen in de laatste ronde Nico Rosberg, die op zijn Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton botste, voorbij ging.

De 18-jarige Limburger reed op dat moment op nagenoeg versleten banden, omdat hij in tegenstelling tot de coureurs van Mercedes maar één pitstop maakte.

"Max deed wat hij kon, maar zijn banden waren praktisch tot aan het canvas versleten", vertelt Horner. "Desondanks wist hij de wagen naar de finish te brengen en een fabelachtige tweede plaats te pakken, waarmee hij ons de eerste podiumplaats in onze thuisrace heeft bezorgd. Het was een enerverende Grand Prix."

Silverstone

Verstappen pakte met zijn tweede plaats achttien punten voor de WK-stand, waarin hij met 72 punten zesde staat. Volgende week staat in Groot-Brittannië de volgende Grand Prix op het programma en daar verwacht Horner weer een goede race van Verstappen.

"Dit was een geweldige race en we kijken ernaar uit om onze goede vorm mee te nemen naar Silverstone."