Max Verstappen heeft in de laatste vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk de vijfde tijd geklokt. Nico Rosberg crashte met zijn Mercedes.

Verstappen reed op het circuit in Spielberg 1.07,797 als snelste rondetijd. De Nederlander was daarmee net iets minder snel dan zijn teamgenoot bij Red Bull, de Australiër Daniel Ricciardo (1.07,639).

De twee Ferrari's reden de snelste tijden. Sebastian Vettel bleef Kimi Raikkonen voor: 1.07,098 om 1.07,234. Lewis Hamilton (Mercedes) nestelde zich tussen de Ferrari's en de Red Bulls in.

Zijn stalgenoot Rosberg ging er in de laatste training hard af. Er leek iets af te breken in de ophanging toen de WK-leider over de kerbstones reed. De sessie werd vanwege de crash enige tijd stilgelegd. Dat overkwam vrijdag ook Verstappen al tijdens de eerste vrije training op de Red Bull Ring.

Versnellingsbakken

Mercedes kondigde direct aan een nieuwe versnellingsbak in de wagen van Rosberg te plaatsen. Daardoor krijgt de Duitser een gridstraf voor de race van zondag.

Ook Vettel ondergaat dat lot. Zijn versnellingsbak werd al voor het raceweekend in Oostenrijk vervangen. Dat kost hem vijf plaatsen op de startopstelling.