Max Verstappen heeft stevig uitgehaald naar wereldkampioen Lewis Hamilton. De 18-jarige coureur vindt de Brit hypocriet op het gebied van veiligheid.

De coureur van Red Bull Racing beklaagde zich vrijdag na de vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk over te hoge kerbstones. Op één van de gele bulten brak zijn voorwielophanging af, waarna hij in de grindbak terecht kwam.

"We letten op de veiligheid, want we willen niet doodgaan op de baan", zei Verstappen tegen de BBC. Hamilton heeft zich er op zijn beurt over beklaagd dat coureurs te veel klagen over dergelijke zaken.

"Misschien zegt hij dat om cool te zijn", counterde Verstappen. "In de media zegt hij dat veiligheid hem niet zoveel doet, maar tegen zijn team zegt hij andere dingen."

Verbaal

Verstappen zegt dan ook geen moeite te hebben om verbaal de strijd aan te gaan met de drievoudig wereldkampioen. "Het is niet dat omdat hij wereldkampioen is je niks tegen hem kan zeggen. Iedereen heeft recht op zijn mening."

"Ik had een akkefietje met hem tijdens de briefing in Baku, waarin ik aanhaalde dat ik de ingang van pitstraat wat gevaarlijk vond. Hij zei meteen dat ik me daar geen zorgen om moest maken."

"Toen kwam Nico Rosberg ertussen en hij merkte op dat Lewis eerder zei dat hij bang was toen hij de pitstraat binnen kwam, dus waar slaat dit op?"