Max Verstappen heeft vrijdag de zevende tijd geklokt bij de tweede vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk, die zeer rommelig verliep.

Regenbuien legden de training ruim een halfuur stil. Op het redelijk natte wegdek spinde de Red Bull van de 18-jarige Verstappen vervolgens.

In tegenstelling tot bij de eerste vrije training hervond de Nederlander de controle over zijn auto en kon hij zijn sessie afmaken.

Verstappen zette een tijd neer van 1.08,761. Nico Rosberg was net als bij de eerste vrije training, eerder op vrijdag, de snelste.

De Duitser van Mercedes klokte 1.07,967 en was daarmee nipt sneller dan teamgenoot Lewis Hamilton, die de tweede tijd neerzette: 1.07,986. Bij de eerste training was Rosberg nog sneller: 1.07,373.

De Duitser Nico Hülkenberg van Force India zette de derde tijd (1.08,580) neer bij de tweede training en Sebastian Vettel de vierde (1.08,589). Overigens maakte de coureur van Ferrari de training niet af. Vlak voor het einde spinde zijn auto, waardoor hij in de grindbak terechtkwam.

Kerbstones

Verstappen eindigde bij de eerste vrije training ook in de grindbak. Na een uur en 21 ronden reed de Nederlander over de gele kerbstones en schoot hij van de baan in bocht 6. Daarbij brak bovendien de ophanging van het rechtervoorwiel van zijn Red Bull.

Verstappen had daarvoor wel al een ronde gereden in 1.08,962 en dat was de achtste tijd van de eerste vrije training op de Red Bull Ring.

De derde vrije training staat zaterdag op het programma en dan is ook de kwalificatie. De race begint zondag om 14.00 uur.