Max Verstappen is vrijdag in de grindbak geëindigd bij de eerste vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk.

Na een uur en 21 ronden reed de Nederlander over de gele kerbstones en schoot hij van de baan in bocht 6. Daarbij brak bovendien de ophanging van het rechtervoorwiel van zijn Red Bull.

Nadat de wagen van Verstappen was weggehaald, werd het circuit weer vrijgegeven en kon de vrije training hervat worden.

Eerder reed de 18-jarige Limburger, die met een scooter terug werd gebracht naar de pits, ook al iets te heftig over de kerbstones op het snelle circuit. Daarbij raakte de voorvleugel van zijn bolide beschadigd.

Achtste tijd

Met 1.08,962 klokte de Verstappen nog wel de achtste tijd op de Red Bull Ring. Daarmee was hij ruim anderhalve seconde langzamer dan Nico Rosberg, die in zijn Mercedes de snelste tijd neerzette (1.07,373).

De Duitser troefde daarmee zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton (1.07,730) en zijn landgenoot Sebastian Vettel van Ferrari (1.08,022) af. Daniel Ricciardo was in de andere Red Bull goed voor de vijde tijd in Oostenrijk (1.08,528).

In de pitstraat werd de Australiër bijna aangereden door Marcus Ericsson. De Zweed van Sauber overschreed de witte lijn bij het inrijden van de pits en kwam daardoor bijna in aanraking met Ricciardo. Hamilton en Romain Grosjean kwamen daarnaast vlak achter elkaar in een spin terecht.

Vrijdagmiddag om 14.00 uur wordt de tweede vrije training afgewerkt op de Red Bull Ring. Zaterdag volgen de derde vrije training en de kwalificatie. De race begint zondag om 14.00 uur.