Formule 1

Verstappen vreest niet voor stoeltje door nieuw contract Sainz

Max Verstappen maakt zich geen zorgen over de contractverlenging van Carlos Sainz. De Spanjaard van Toro Rosso werd eerder deze week door Red Bull beloond met een nieuwe verbintenis tot eind 2017.

Daardoor zou de Oostenrijkse renstal volgend seizoen in theorie kunnen besluiten om Verstappen weer terug te sturen naar het satellietteam, ten faveure van Sainz.

Eerder dit jaar nam de Nederlander zelf op die manier het stoeltje van Daniil Kvyat over bij Red Bull.

"Ik vind het mooi voor Carlos, nog een jaar in de Formule 1", reageerde Verstappen tegenover Motorsport.com. "Ik weet natuurlijk niet hoe zijn kansen bij andere teams liggen, maar het is een goede zaak voor hem."

De 18-jarige Limburger vreest dan ook niet dat hij weer een stap terug zal moeten doen van Red Bull. "Nee, ik voel me niet onder druk gezet door Carlos. Volgens mij heb ik vorig jaar al laten zien dat ik hem kan verslaan in de races en kwalificaties. Ik voel sowieso nooit druk, dus ik vind het prima."

Optie

Red Bull besloot eerder deze week om de optie in het contract van Sainz te lichten na vermeende interesse van Ferrari. "Daardoor is hij nog twaalf maanden verbonden aan Red Bull", verklaarde teambaas Christian Horner.

"We zijn in staat om hem neer te zetten waar wij willen. Hij rijdt momenteel voor Toro Rosso en dat zal volgend jaar ook zo zijn", aldus de Brit, die vindt dat Red Bull zich in een luxepositie bevindt met vier volwaardige coureurs.

Ook de Rus Kvyat zal volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk weer racen voor Toro Rosso, verklapte Horner. Verstappen en Daniel Ricciardo lijken daardoor verzekerd van hun stoeltje bij Red Bull.

Tip de redactie