'Raikkonen moet nieuw contract bij Ferrari verdienen'

Kimi Raikkonen moet bewijzen dat hij bij Ferrari een nieuw contract verdient voor 2017. Ferrari-topman Sergio Marchionne laat weten dat hij resultaten wil zien van de Fin.

Raikkonen is al lange tijd onderwerp van geruchten. Het contract van de wereldkampioen van 2007 bij de Italiaanse renstal loopt na dit seizoen af en de lijst met gegadigden om zijn stoeltje over te nemen is lang.

Sinds de terugkeer van Raikkonen in 2014 bij Ferrari wist de Fin niet te winnen en eindigde hij in 46 races zes keer op het podium. 

Marchionne liet woensdag aan Gazzetta dello Sport weten dat Raikkonen zijn toekomst in eigen hand heeft. "Het is aan hem", aldus de topman. "Kimi's verdere verblijf bij Ferrari hangt af van zijn prestaties. Anders denk ik niet dat hij hier door wil gaan."

Als opvolgers van Raikkonen worden Daniel Ricciardo van Red Bull Racing, Force India-coureur Sergio Perez en ook Carlos Sainz Jr. van Toro Rosso genoemd.

Ingewikkelde auto

De topman van de Scuderia had verwacht dat Ferrari dit seizoen Mercedes naar de kroon kon steken, maar vooralsnog is er nog geen race gewonnen. Mercedes blijft het dominante team in de Formule 1.

"Hun geheim is de stabiliteit van de auto", stelde Marchionne. "Onze SF16-H is helemaal nieuw. Hoewel het ontwerp er in eerste instantie fantastisch uitzag, bleven de prestaties op de baan achter bij onze verwachtingen. We doen er alles aan om onszelf te verbeteren, maar het is een ingewikkelde auto."

Lees meer over:
Tip de redactie