Ferrari heeft mogelijk volgend jaar door de invoering van nieuwe regels meer kans om Mercedes van de troon te stoten in de Formule 1, maar teambaas Maurizio Arrivabene is niet van plan om zich nu al te concentreren op 2017.

"We zouden gek zijn om nu al te praten over volgend jaar, we moeten ons richten op dit jaar", aldus Arrivabene vrijdag tegen Autosport.com

De Italiaanse renstal stond met Sebastian Vettel (drie keer tweede en twee keer derde) en Kimi Raikkonen (twee keer tweede, één keer derde) in zeven van de acht races van het huidige seizoen op het podium, maar het team wacht nog op de eerste zege.

Het gat met Mercedes in de stand van de constructeurs is al 81 punten, terwijl leider Rosberg en Lewis Hamilton in de WK-stand een voorsprong hebben van respectievelijk 45 en 21 punten op de nummer drie Vettel.

Arrivabene ziet nog voldoende mogelijkheden om het Mercedes dit jaar lastig te maken. "Er is een gat met Mercedes, maar we zitten niet heel ver van hen vandaan."

"We moeten ons nu focussen op onze zwakke plekken en die proberen te verbeteren."

Gevoelig

Arrivabene zag bij de laatste twee races in Canada en Baku dat de Ferrari-motor een sterk punt is voor zijn team.

"Maar op andere gebieden hebben we nog werk te doen. De auto blijkt zeer gevoelig voor veranderingen in de set-up."

De volgende Grand Prix is volgende week zondag in Oostenrijk. Een week later staat de GP van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone op het programma.