Formule 1

Mercedes-baas Wolff wil versoepeling van regels voor boordradio

Als het aan Mercedes-teambaas Toto Wolff ligt worden de regels voor het gebruik van de boordradio in de Formule 1 versoepeld.

Zondag kenden onder meer Lewis Hamilton (Mercedes) en Kimi Raikkonen (Ferrari) technische problemen tijdens de Grand Prix in Baku. Door de huidige regelgeving mochten zij daar echter niets over vragen aan hun team.

"Men wil coureurs tegen elkaar zien racen. De auto's van tegenwoordig zijn veel te ingewikkeld, omdat het een enorm technisch verhaal is", aldus Wolff tegenover Motorsport.com.

"Ik denk dat we naar een aanpassing van de regels moeten kijken. Ik klaag niet, integendeel. Het is voor iedereen hetzelfde en Ferrari had dezelfde problemen."

Volgens de 44-jarige Wolff moeten de bazen van de Formule 1 in het belang van de sport handelen. "Je kunt twee dingen doen. De technologie minder complex maken, maar dat is volgens mij niet de oplossing. Je kunt ook de regels versoepelen zodat je meer kunt communiceren met de coureurs als er een probleem is."

Corrigeren

Wereldkampioen Hamilton, die in Azerbeidzjan als tiende van start ging en uiteindelijk als vijfde over de eindstreep kwam, deed na de race al zijn beklag.

"Het verbod was bedoeld om het sturen van coureurs te voorkomen", zei de Brit. "Maar in dit geval ging het niet om hulp in die zin. Er was een technisch probleem. Formule 1 is tegenwoordig bijna té technisch."

"Omdat er veel verschillende opties zijn, moet je in staat zijn om te corrigeren. De enige mensen die een probleem kunnen vaststellen zijn echter de mensen in de pits."

Op zaterdag 3 juli staat de volgende Grand Prix op het programma in Oostenrijk. In de WK-stand staat Hamilton momenteel tweede achter teammaat Nico Rosberg.

Lees meer over:
Tip de redactie