Formule 1

Hamilton neemt schuld op zich voor slecht verlopen kwalificatie in Baku

Lewis Hamilton nam zaterdag de volledige schuld op zich voor de slecht verlopen kwalificatie in Baku. De Britse wereldkampioen viel in de laatste kwalificatiesessie uit en kwam niet verder dan de tiende plek.

Hamilton viel vlak voor het einde van Q3 uit nadat hij in zijn snelle ronde de muur raakte en daarbij de stuurstang van zijn wagen brak. De coureur van Mercedes had nog geen snelle tijd neergezet en moet daarom zondag als tiende starten in de Grand Prix van Europa.

"Ik had vrijdag een fantastisch ritme, maar vandaag helemaal niet. Dat gebeurt soms", zei Hamilton na de kwalificatie.

Volgens de Brit had het ongeluk niets met zijn auto te maken. "De wagen voelde goed aan. Het lag volledig aan mij. Ik zat er niet lekker in. Ik stuurde niet in op de juiste momenten, ik remde niet zorgvuldig genoeg, er ging niets echt goed."

Schade beperken

Nico Rosberg, ploeggenoot van Hamilton bij Mercedes, pakte de pole position in Azerbeidzjan en kan zondag verder uitlopen in de WK-stand.

"Het lijkt mij sterk dat ik de race kan winnen, maar ik ga mijn best doen en proberen zoveel mogelijk punten te pakken. Ik moet de schade beperken. Nico reed erg snel. We zijn duidelijk iets sneller dan de rest, dus als hij een goede start heeft zien we hem niet meer terug. Mijn taak is om de vele coureurs voor mij in te halen."

Hamilton start één plek achter Max Verstappen, die de negende tijd klokte. De race in Baku begint zondag om 15.00 uur.

Lees meer over:
Tip de redactie