Formule 1

Hamilton vindt dat andere coureurs 'zeuren' over circuit in Baku

​Lewis Hamilton vindt dat andere coureurs niet zoveel moeten zeuren en meer moeten genieten van het uitdagende stratencircuit in Baku.

Dit weekend wordt er voor het eerst een Grand Prix afgewerkt op het nieuwe circuit in de Azerbeidzjaanse hoofdstad, maar in de aanloop ernaartoe was er veel kritiek van onder anderen Hamiltons teamgenoot Nico Rosberg.

"Ik vind het wel mooi", reageerde Hamilton na de eerste twee vrije trainingen voor de Europese Grand Prix. "Het is duidelijk dat sommige coureurs alleen maar kunnen zeuren over van alles en nog wat."

Volgens Rosberg en ook Jenson Button kent het hobbelige circuit te veel lange snelle stukken met te weinig ruimte naast de baan. Hamilton vindt dat juist uitdagend en genoot van zijn meters in Baku.

"Dit hoort bij racen. Zij willen een volledig vlak circuit en al het karakter eruit halen, maar ik wil juist kunnen genieten in mijn auto. Het is een circuit waar je ballen voor nodig hebt, net als in Monaco. Mijn hart klopte in mijn keel, want het geeft een geweldige kick om op het randje te rijden."

'Gewoon een nieuwe baan'

Opmerkelijk genoeg was de Brit eerder deze week niet erg onder de indruk van het circuit in Azerbeidzjan. "Het is gewoon weer een nieuwe baan. Verder weet ik niet wat ik erover moet zeggen. Er is één krap punt in de baan en er is een lang recht stuk. Op andere plekken is het heel breed, bijna als een snelweg. Dat is het wel een beetje."

Zaterdag om 15.00 uur staat de kwalificatie op het programma in Baku. Zondag volgt op hetzelfde tijdstip de race om de Grand Prix van Europa.

Tip de redactie