Formule 1

Verstappen klokt zevende tijd in tweede vrije training Baku

Max Verstappen heeft vrijdag bij de tweede vrije training voor de Grand Prix van Europa de zevende tijd geklokt. De coureur van Red Bull Racing reed 1.46,068 als snelste ronde. 

Daarmee was de 18-jarige Verstappen wel veel trager dan wereldkampioen Lewis Hamilton, die in zijn Mercedes met 1.44,223 veruit de snelste was.

Verstappen kon tijdens de eerste vrije training in het Azerbeidzjaanse Baku maar een beperkt aantal rondjes rijden vanwege een olielek en kwam daarom niet verder dan de zestiende tijd.

In de tweede sessie kende de Limburger geen problemen. Hij reed in totaal 35 rondjes op het stratencircuit. In de eerste training waren dat er slechts zeven.

Verstappen was ruim twee tienden sneller dan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. De Australiër, die in de eerste training crashte, klokte met 1.46,293 de tiende tijd.

Rosberg

Nico Rosberg moest zijn Mercedes wel voortijdig aan de kant zetten. De WK-leider klaagde over de boordradio over een gebrek aan vermogen en moest zijn training daardoor na dik een uur beëindigen.

Ondanks de problemen stuurde de Duitser zijn auto naar de tweede trainingstijd, al was het gat met Hamilton groot (0,690). Sergio Perez reed in zijn Force India naar plek drie.

Ook de Ferrari's van Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel hadden problemen in de laatste minuten van de training.

Uitdagend

Verstappen noemde het circuit op zijn eigen website een uitdaging. "Het asfalt is nog behoorlijk glad en door die hoge snelheden op de rechte stukken is het aanremmen voor de bochten uitdagend."

Door het probleem in de eerste sessie, kon Verstappen naar eigen zeggen pas in de tweede training in zijn comfortzone komen. "Gelukkig heb ik ’s middags flink wat ronden kunnen rijden. Het was al met al niet de beste start."

De coureur gaat de rest van de dag gebruiken om met zijn crew aan de afstelling te werken. "Dan moet het zaterdag beter gaan."

Video: Parcours Baku door de ogen van een coureur

Tip de redactie