Nico Rosberg en Jenson Button vrezen dat de veiligheid van de coureurs dit weekend in het geding kan komen bij de Grand Prix van Europa, die voor het eerst wordt verreden op het nieuwe stratencircuit in Baku.

Volgens Rosberg voldoet het circuit niet aan de veiligheidsreglementen van de internationale autosportfederatie FIA, omdat er te weinig ruimte naast het circuit zou zijn in de Azerbeidzjaanse hoofdstad.

"Daar maak ik me wel een beetje zorgen over", beaamt de Duitser van Mercedes. "Er zijn twee of drie bochten die er echt niet goed uitzien. We moeten afwachten hoe het uitpakt, maar het is in elk geval niet best."

Ook McLaren-coureur Button vreest voor de veiligheid op het snelle circuit met lange rechte stukken. "Het lijkt wel of we er in bepaalde opzichten op achteruit zijn gegaan, ik begrijp daar echt niets van. Misschien moest de baan eigenlijk andersom", grapt de ervaren Brit.

"Het is echt jammer, want verder is het best een mooi circuit. Het ziet er allemaal prima uit, maar er moet nog wel serieus naar een paar punten gekeken worden."

Button wijst daarbij op een aantal bochten. "Er is de laatste jaren zo hard aan de veiligheid gewerkt, maar in de bochten 3, 7 en 14 is er helemaal geen ruimte naast het circuit. Als er een betonnen muur staat, kun je geen kant op. Het is echt een schande."

Video: Eerste onboardbeelden stratencircuit van Baku

Eerste onboardbeelden stratencircuit van Baku
Eerste onboardbeelden stratencircuit van Baku

Tests

Button hoopt dat de FIA toch kritisch heeft gekeken naar het circuit in Baku. "Naar mijn weten testen ze alles op veiligheidsgebied. Dat hebben ze in het verleden altijd gedaan en ik kan alleen maar hopen dat ze dat nog steeds doen."

De 36-jarige Brit, die dit seizoen pas vijf punten veroverde, heeft daar echter zijn twijfels bij. "Als je sommige bochten bekijkt heb je het idee dat er niet is getest, maar misschien zit ik er helemaal naast."

Ook klassementsleider Rosberg gaat er voor het gemak maar van uit dat alle regels zijn nageleefd. "Daar twijfel ik wel een beetje aan als ik naar een aantal bochten kijk, maar laten we het eerst maar eens afwachten."

De Grand Prix van Europa begint zondag om 15.00 uur.