Formule 1

Hamilton niet onder de indruk van stratencircuit in Baku

Lewis Hamilton is niet onder de indruk van het nieuwe stratencircuit in het Azerbeidzjaanse Baku, waar zondag voor het eerst een Grand Prix wordt verreden.

De winnaar van de afgelopen twee races heeft het circuit geprobeerd op de simulator van Mercedes. Volgens Hamilton zijn moderne stratencircuits geen partij voor een klassiek circuit als Monaco.

"Het is gewoon weer een nieuwe baan. Verder weet ik niet wat ik er over moet zeggen", liet Hamilton aan Motorsport.com weten. "Er is één krap punt in de baan en er is een lang recht stuk. Op andere plekken is het heel breed, bijna als een snelweg. Dat is het wel een beetje."

Monaco is voor Hamilton het ultieme stratencircuit. "En zo maken ze ze niet meer. Ik snap echt niet waarom er geen circuits meer worden gemaakt zoals ze dat in het verleden deden. Het is moeilijk te begrijpen."

Hamilton hoop desondanks op een leuk weekend in Baku. "Ik hoorde dat het weer goed is. Hopelijk komen er veel mensen op af."

Video: Eerste onboardbeelden stratencircuit van Baku

Vettel

Sebastian Vettel verkende het circuit in de simulator van Ferrari, maar de Duitser wacht tot hij ter plaatse is voor hij een oordeel geeft.

"Ik had moeite om de juiste weg te vinden, om eerlijk te zijn", beschreef Vettel zijn bevindingen in de simulator. 

"Maar ik denk dat het niet eerlijk is om de baan al te beoordelen voor je er daadwerkelijk bent. Ik heb al wat beelden gezien en dat zag er best spannend uit. Ook zijn er wat meer rechttoe rechtaan-stukken. We zien het verder wel als we er zijn", besloot de Duitser.

De Grand Prix van Europa in Baku start zondag om 15.00 uur. De kwalificatie start zaterdag op hetzelfde tijdstip.

Lees meer over:
Tip de redactie