Max Verstappen denkt dat hij zondag bij de Grand Prix van Canada op het podium kan eindigen als de omstandigheden hem gunstig gezind zijn.

De jonge Nederlander van Red Bull Racing sloot zaterdag de kwalificatie in Montreal af als vijfde en heeft er vertrouwen in dat hij tijdens de race nog een paar plaatsen kan opschuiven.

"Dit is niet verkeerd, al had ik gehoopt dat we nog iets dichterbij zaten", zei Verstappen voor de camera van Ziggo Sport over het feit dat hij maar iets meer dan zes tienden toegaf op Lewis Hamilton, die pole position pakte.

"De race is mooi, dus ik zie kansen. Misschien is er morgen ook wat regen, dat helpt altijd. Ik ga proberen om wat plaatsen op te schuiven."

De 18-jarige Verstappen eindigde een keer eerder op het podium. Vorige maand schreef hij geschiedenis door in Barcelona zijn eerste race in dienst van Red Bull Racing direct te winnen.

Motor

Verstappen rijdt in Canada voor het eerst met een verbeterde Renault-motor. "De afstelling is totaal anders, dus dat is even wennen. Maar het belangrijkste was vandaag om uit de muur te blijven en er goed bij te zitten, dat is gelukt."

De race op het Circuit Gilles Villeneuve begint zondag om 20.00 uur Nederlandse tijd. Vorig jaar ging de zege naar wereldkampioen Hamilton. Verstappen werd toen in dienst van Toro Rosso vijftiende.