Formule 1

Verstappen is nog zoekende bij Red Bull en leert van Ricciardo

Max Verstappen is een maand na zijn overstap naar Red Bull nog altijd zoekende met zijn nieuwe auto en probeert daarom zoveel mogelijk op te steken van Daniel Ricciardo.

De 18-jarige Nederlander werd vorige maand gepromoveerd van satellietteam Toro Rosso naar de grote broer en kende direct een geweldig debuut met de sensationele overwinning in de Grand Prix van Spanje.

Toch is Verstappen nog altijd niet helemaal gewend aan zijn nieuwe wagen. Daarom doet de Limburger bij het afstemmen van de RB12 een beroep op zijn 26-jarige teamgenoot uit Australië, die anderhalve week geleden na een pole position tweede werd achter winnaar Lewis Hamilton

"Absoluut, hij heeft heel veel ervaring", zegt Verstappen donderdag tegen Autosport.com. "Ik let dus goed op wat hij doet."

"Ik heb zelf nog geen idee wat ik moet doen, omdat ik bijvoorbeeld nog nooit in deze auto hier in Canada heb gereden. Daarom moet ik vertrouwen op de data van vorig jaar, maar toen zat ik er zelf niet in en de situatie is nu dus anders."

Volledig jaar

Verstappen verwacht vanwege zijn gebrek aan ervaring niet dat hij zich op korte termijn al helemaal op zijn gemak voelt in zijn auto. Volgens de jongste winnaar in de Formule 1 ooit moet hij eerst een volledig seizoen achter de rug hebben met Red Bull.

"Ik ben nu vooral bezig met het wennen aan de auto, omdat ik nog niet over die ervaring beschik. Bij Toro Rosso wist ik wat beter wat ik moest doen, omdat ik daar al de ervaring van vorig jaar had."

De RB12 van Red Bull is bovendien een compleet andere auto dan de STR11 van Toro Rosso, aldus Verstappen. "Ik ben dus nog een beetje zoekende en luister naar aanwijzingen. Het duurt wel een jaar om die ervaring op te bouwen."

Vrijdag worden de eerste twee vrije training afgewerkt op het Circuit Gilles Villeneuve. Zaterdag volgen de derde vrije training en de kwalificatie. Zondag staat de race voor de Canadese Grand Prix op het programma.

Tip de redactie