Ferrari met verbeterde motor en achterwielophanging in Canada

Ferrari introduceert tijdens de Grand Prix van Canada die komend weekend in Montreal wordt verreden een verbeterde motor.

Diverse media melden dat de auto's van Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen een nieuwe turbo krijgen, waarmee ook de systemen die energie hergebruiken beter moeten functioneren. 

Op het Circuit Gilles Villeneuve in Canada zijn motorvermogen en topsnelheid veel belangrijker dan bijvoorbeeld tijdens de afgelopen race in Monaco, waar Vettel vierde werd en Raikkonen uitviel.

De update kost Ferrari vier 'tokens', die motorfabrikanten kunnen inwisselen om een verbetering aan de motor door te voeren. Een eerdere update in Rusland kostte Ferrari al drie tokens, waardoor de Italianen er nog maar vier over hebben. Mercedes heeft nog 11 tokens, Renault 21. 

Achterwielophanging

Ferrari introduceert in Canada ook een verbeterde achterwielophanging, die voor meer mechanische grip moet zorgen. Dit moet vooral het probleem oplossen dat het team heeft tijdens de kwalificatie, waarin het moeite heeft om de banden op de juiste temperatuur te krijgen.

Vettel liet eerder optekenen dat de huidige tegenvallende prestaties van Ferrari vooral worden veroorzaakt door de matige kwalificatie, waardoor de races steeds met een achterstand worden begonnen. 

Lees meer over:
Tip de redactie