Wolff voelt dat druk op Mercedes toeneemt in titelstrijd Formule 1

Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dat zijn team de hete adem van de concurrentie voelt in de titelstrijd in de Formule 1.

Hoewel Mercedes nog steeds domineert en vijf van de eerste zes races heeft gewonnen, benadrukt Wolff dat de titelstrijd spannender is dan het lijkt. 

"We hebben geen ruimte om te ontspannen in dit kampioenschap", zegt Wolff maandag tegen ESPN. "Het is een continue strijd om een voordeel te houden op de concurrentie. Die druk wordt steeds groter."

Ruim drie weken geleden liep Mercedes in Spanje de zege mis omdat Lewis Hamilton zichzelf en teammaat en WK-leider Nico Rosberg van de baan reed. De zege ging toen naar Max Verstappen.

Mislukte pitstop

Tijdens de afgelopen race in Monaco won Hamilton wel, maar dat was vooral te danken aan een mislukte pitstop van Daniel Ricciardo, de teamgenoot van Verstappen bij Red Bull Racing. Rosberg kwam er helemaal niet aan te pas en werd zevende.

"Dit onvoorspelbare seizoen is fantastisch voor de sport en toont dat Formule 1 nog in prima staat verkeert", stelt Wolff. "Maar voor ons als team is er duidelijk werk te doen. Onze betrouwbaarheid moet beter, maar de auto sneller maken is weer belangrijker geworden."

Zondag staat de volgende Grand Prix op het programma in het Canadese Montreal. De race start zondagavond Nederlandse tijd om 20.00 uur.

Lees meer over:
Tip de redactie