Ferrari zit volgens Sebastian Vettel nog steeds op het goede spoor om de strijd met Mercedes aan te gaan in de Formule 1.

De Italiaanse formatie blijkt tijdens dit seizoen met name in de kwalificatie het tempo van Mercedes niet bij te kunnen benen, waardoor Vettel en zijn teammaat Kimi Raikkonen de races steeds met een achterstand in gaan. Het tempo dat Ferrari in de races laat zien is beduidend beter dan op de zaterdag. 

Vettel vertrok afgelopen zondag in Monaco als vierde en kwam ook op die positie over de streep. Het was voor het eerst dit seizoen dat er geen Ferrari op het podium eindigde.

Twee weken eerder zorgde de slechte kwalificatie ervoor dat het team niet kon profiteren van de crash van de beide Mercedessen. Die race werd gewonnen door Max Verstappen, die vóór de beide Ferrari's van start ging. 

Niemandsland

Vettel ziet betere prestaties van andere teams als één van de oorzaken. "Vorig jaar reden we in niemandsland. Het gat naar Mercedes voor ons en de teams achter ons was groot. Dat is dit jaar anders, het zit dichter bij elkaar", zegt de Duitser tegen ESPN.

"Het moet voor ons allemaal een keer goed samenkomen. Dat is nog niet gelukt en dat is onze fout. Als we het op zaterdag goed doen hebben we een betere race."

"In Monaco had ik met een betere kwalificatie op het podium gestaan en in Barcelona had ik dan zelfs gewonnen. Er is niets mis met het tempo van onze auto in de races."

Project

Vettel benadrukt dat Ferrari een project is aangegaan om het team terug naar de top te brengen, zoals in het vorige decennium het geval was.

"Onze doelen zijn ambitieuzer dan die van andere teams. We zitten op het juiste spoor. Natuurlijk hadden dingen beter gekund."

"Als ik bijvoorbeeld niet mijn motor op had geblazen in de opwarmronde in Bahrein had ik op het podium gestaan en zagen onze prestaties er een stuk beter uit. Maar dat is helaas niet het geval. We moeten vooruit kijken en ons focussen op de volgende race en vooral op de kwalificatie. Daar moeten we aan werken."