Red Bull Racing-teambaas Christian Horner denkt dat Max Verstappen lessen zal trekken uit zijn crash zondag in de Grand Prix van Monaco.

"Dit hoort allemaal bij het leerproces", zei Horner na de race in Monaco tegen Britse media over Verstappen.

De 18-jarige Limburger reed op het stratencircuit van Monte Carlo pas zijn tweede race voor Red Bull. Na zijn historische zege twee weken geleden in Spanje viel hij zondag halverwege de race uit nadat hij de vangrail in was gereden.

In de kwalificatie op zaterdag was Verstappen ook al gecrasht, waardoor hij achteraan het veld moest starten.

"Max had een heel sterk eerste deel van de race, hij reed de top tien in door een paar geweldige inhaalacties", aldus Horner. "Hij zag Nico Rosberg niet ver voor hem zitten, maar de omstandigheden nekten hem."

"Hij heeft zijn excuses aangeboden aan iedereen. Hij is evenwichtig en intelligent en zal hiervan leren."

Ricciardo

Red Bull kende sowieso een vervelende Grand Prix, want Daniel Ricciardo verspeelde de zege aan Lewis Hamilton door een mislukte pitstop.

"Het was een zeer teleurstellende dag", gaf Horner toe op de site van zijn team. "Wij moeten als team onze verontschuldigingen aan Daniel aanbieden want we hebben hem niet op dezelfde manier ondersteund als zaterdag toen hij pole position veroverde."

"Jammer genoeg stond de bandenset die we nodig hadden bij zijn pitstop achter in de garage. Ze konden de banden niet op tijd bij de auto krijgen en dat kostte ons waarschijnlijk tien seconden."

"We moeten deze race bespreken en vervolgens hergroeperen. Het hele team zal er alles aan doen om onze goede vorm over twee weken in Canada voort te zetten."